Škola? To znamená vzdělání

Už mě to v ní vážně … no, přinejmenším štve. S probíhajícím zkouškovým obdobím jsem prožíval těžkou krizi, chtěl jsem školu přerušit, ale spíš se na ní vybodnout. Být ve škole mě nijak moc nebaví, s příchodem práce mě to tam ani nijak netáhne. Říkám si – není to zas tak těžká škola, prostě se na to teď vykašlu, vydělám si nějakou tu korunu (ano, to je hóóódně velké lákadlo) a později si ten titul dodělám dálkově. Proč ne?

Spousta lidí mi to ale rozmlouvala. Vlastně všichni, kterým jsem se s tím svěřil. Říkal jsem si – no to jo, jim se to mluví, někteří se s vysokou školou nikdy nepotýkali.

Rozhodl jsem se to vyřešit jako člověk – budu se řídit radami starších. To málo co jsem během života pochytil je, že je hloupost ignorovat rady lidí starších než já, odhodit jejich zkušenosti a opakovat tak stejné chyby, to skutečně nechci. Takže ať je po „jejich“. Přestože sám stále příliš ve výhody nevěřím, dodělám tu školu. Prostě zatnu zuby a protrpím to.

Co mě z mnohých rozhovorů zaujalo:

  • Mít vysokoškolský titul není jen znamení nashromážděných vědomostí a schopností, ale „funguje“ také jako socialní status.
  • Vzdělání je to, co vám zůstane, když přijdete o všechny vědomosti.
  • Přidat komentář

    0 Komentáře.

    Přidat komentář


    Upozornění - Můžete použít tytoHTML tags and attributes:
    <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    *