Kus kamene

Jak člověk pozná, že přišel o něco dobrého? Většinou tak, že se vrací k něčemu staršímu a špatnému. A pak teprve pozná opravdovou cenu toho, co má.

Je to tady. Ano – zkouškové. Protože mi to pracovní smlouva zakazuje, nemohu za úplatu programovat-třeba semestrálky. Nicméně s radostí nahlédnu přez rameno, či vypomůžu s úkořím, které často představuje právě programování. Alespoň pro „normálního“ člověka, kdy je tím škola v podstatě jen obtěžuje a pravděpodobně se snaží dotyčného dohnat k sebevraždě, otrávit, nebo tak něco.

Prostě mi napsala kamarádka, jestli bych jí nepomohl se semestrálkou. Pln nadšení, že si odpočinu od práce a jen tak z radosti něco napíši jsem zasedl k onomu úkolu. Ó jaké utrpení! Za posledních několik let, jsa rozmazlen výdobytky moderní techniky, v nostalgickém nadšení jsem nainstaloval FreePascal a pustil se do toho.

Teoreticky bych měl být na základě svého vzdělání schopen vzít hromadu písku, dřeva a kamínků a po dostatečně dlouhé době vytvořit počítač.

Nicméně mám rád jisté pohodlí a jasnou cestu k cíli, co nejjednodušší. Vytvořit tuhle semestrálku pro mě bylo jak vrátit se do pravěku k opracování za pomoci pazourku. Pro příště nechám nostalgii tam, kde má být – v minulosti. A nebudu si kazit příjemné vzpomínky na tu pěknou modrou obrazovku.

Přidat komentář

0 Komentáře.

Přidat komentář


Upozornění - Můžete použít tytoHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*