Předprodej v Divadle na Vinohradech

Čas od času se dám s pár lidma dohromady a vyrazíme za kulturou do divadla. Ve výběru se objevil i titul „Jistě, pane ministře“ od Divadla na Vinohradech (www.dnv-praha.cz). Abychom šetřili čas, jde vždy jen jeden člověk pro lístky – dnes jsem to byl já. Řádně jsem se připravil, prostudoval internetové stránky a informace o předprodeji, brzy z rána pak vyrazil s vidinou pěkného představení. To jsem ještě netušil, jak mě dokážou některé drobnosti naštvat.Po hodině a půl čekání se konečně otevřela kasa a fronta se velice pomalu začala sunout. Byl jsem rád, že jsem ukořistil tak 20 místo a v duchu jsem si přehrával scény ze stejnojmeného seriálu, kde dabéři dvou hlavních postav jsou i aktéry v divadelní hře (V. Preiss jako James Hacker, F. Němec jako sir Humphery Appleby).

Jsem druhý, pán předemnou objednává, slyším, že sobotní představení už je vyprodané (co?). Bere si dva lístky na páteční, kam jsem chtěl i já. Zároveň se z konverzace dozvídám, že nelze zakoupit více jak 4 lístky na představení a osobu. To už jsem věděl, že je zle. Obracím se tedy na lidi okolo, jestli by mi ty lístky nekoupili – bohužel chce většina na stejné představení. Přistupuji k přepážce, říkám o trochu více lístků než 4. Opět se dozvídám limity (ale co, zkusit jsem to musel) a že mi prý může dát 3 do první řady a jeden do třetí. Nebo 4 vedle sebe do 19. řady. Nebo do 7. řady na balkón (oboje jsou úplně ty poslední řady). Chvilka rozmlouvání jak je to s internetem, dávám sbohem a odcházím bez jediného lístku.

Malé matematické okénko: hlavní plocha představuje 17 řad po 19 sedadlech (+lože +2 balkony). Lze koupit nejvýše 4 lístky na osobu. Jako kupující jsem byl 20 v řadě a už jsem nesehnal žádné použitelné místo. Něco mi na tom nesedí … Proč není nikde napsáno, že může jedna osoba koupit jen 4 lístky? A vůbec, ze strany divadla mi přijde informovanost dost strašná.

Slušně řečeno nasranej z vyvrcholení posledních dvou hodin odcházím. A co je nejhorší – musím se naučit ZSV i dějepis.

Přidat komentář

0 Komentáře.

Přidat komentář


Upozornění - Můžete použít tytoHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*