Hello. How are you?

Hello. How are you? — Ahoj. Jak se máš/máte?

Jsem stále trochu konsternován těmi jazykovými rozdíly. Vykání neexistuje, výslovnost je jiná než v amerických seriálech a hlavně cizí jazyk je teď pro mě čeština. Jo, ahoj! Jsem Jerry! a bydlím na Novém Zélandu.

Šeptanda asi prokoukla už do každého koutku světa a prasklo, že jsem pryč, tak proč to nepřiznat. Vypařil jsem se pěkně „po anglicku“ skoro ze dne na den a nedával o sobě vědět, protože .. no protože jsem nechtěl. Říkal jsem si: „Nejdřív si najdi práci, pak se chlub. Jinak pokud jí nenajdeš, tak drž hubu, šoupej nohama a nikde se o tom nezmiňuj, jinak si uřízneš ostudu.“ A tak mám práci, střechu nad hlavou a i nejakej ten dolar na místní pivo mi zbyde, tudíž můžu povídat.

Proč jsem zmizel? Já nevím, proč jsem zmizel. Prostě jsem chtěl zkusit si zabalit, nikomu nic neříct a být najednou pryč. Nakonec mě rodiče přesvědčili, že alespoň sourozencům a příbuzným bych to měl říct. Takže lákavé sbalit si kufry a zmizet ze světa se úplně nepodařilo, budu to muset zkusit ještě jednou, někdy jindy. Ale důvodem, proč jsem odjel byla asi krize předstředního věku – první šedivé vlasy, stagnující život a chuť to změnit. Říkal jsem si: „Hele, nemáš závazky, ještě furt jsi relativně mladej .. jeď někam na delší dovolenou!“ Cíl cesty byl tak nějak jasný už delší dobu. Nový Zéland má pověst přívětivé země s pěknou přírodou, spoustou sezóních pracovních příležitostí, navíc zde již bylo mnoho mých přátel dříve, takže navnazen jejich povídáním o životě na NZ jsem přemýšlel nějaký ten rok, než jsem finálně zaplatil svoji letenku. Tam byl potřeba ten poslední krůček, zkrat nebo co, to opravdu udělat. Pár dní před odletem jsem navíc zjistil, že na NZ již mám dva kolegy z předchozí práce. A že chvíli po mě přiletí další … takže jsem se alespoň nebál, že tu budu úplně sám. Svět je prostě malý a o náhody tu není nouze.

Hello, Czech Republic! – Ahoj Česká republiko!

Přidat komentář

0 Komentáře.

Přidat komentář


Upozornění - Můžete použít tytoHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*