Grande finale

Tomuto příspěvku jsem věnoval dost času. Konekonců, měl jsem klid na přemýšlení. A celou roličku toaleťáku.

Tématem zamyšlení byly společenské konvence a toalety. Abych to upřesnil – jako chlapec jsem přeci jen zvyklý jít na malou, kdy se to hodí (tedy pokud nestojím uprostřed náměstí. Ikdyž i to .. no, ale o tom jindy) a je v podstatě „v pořádku“, když je někde v okolí dámská společnost. Na druhou stranu, pokud se vydá na malou holka, tak prostě MUSÍ mít soukromí, jinak je z toho hromada odhánění a studu.

V mém stávájícím příbytku stále chybí dveře, jak někteří víte. A to i na záchod. Takže mám občas chodit na balkón a zpívat, aby bylo poznat, že se neblížím a že neslyším, co se uvnitř děje.

Všichni víme, co se na tom záchodě děje a přesto je to takové nepsané .. no prostě hodně intimní. Někdo si vybírá bydlení i podle toho, aby byl záchod mimo koupelnu, protože by náhodou mohl vejít třeba partner, s kterým se znáte už 10 let a viděl na vás všechno a ví ještě víc, ale na záchodě vás prostě nesmí za žádnou cenu vidět/slyšet/cítit (nehodící se škrtněte).

Zavzpomínal jsem na doby, kdy jsem jezdil na tábor. Abych to vysvětlit – jako záchod tam sloužila (a slouží) společná latrína (tedy, jedna pro dámy a v druhé budce pro pány, jako v Ally McBealové to není). Důlní vozík zakopaný do země, překrytý dřevěnou deskou a v ní čtyři díry. Prvotní stud jít na velkou, když je tam někdo jiný, poměrně rychle opadá – protože přítomen je stále někdo. A do kalhot si nas..tlát rozhodně nechcete. Takže v klidu, opatrně, stáhnout kalhoty a posadit se co nejdál, nekoukat .. potichu … a teď ukázkové hovínko, které nikoho neurazí … No. Teorie je parádní, ale život miluje dramatično a surovou realitu. Po pár letech jsme se poznali a o studu na latríně nemohla být ani řeč – čtyři díry plně obsazené, živý rozhovor s vsuvkami „Jak tak na tebe koukám, měl bys přestat tlačit, lezou ti oči z důlků“, popřípadě „Nevím, jestlis tam teď hodil kámen nebo co, ale něco mi vošplíchlo prdel“, výměna novin i přebíjení, kdo má tenhle týden největší průjem…

A poučení? Pokud jste na jednom záchodě 4, tak si hlídejte, aby jste skončili první. Protože velice lehce při takovém množství lidí může dojít toaletní papír.

Přidat komentář

0 Komentáře.

Přidat komentář


Upozornění - Můžete použít tytoHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*