Mladí a neklidní

Mladí a neklidní – potřeba někoho je dost silná na to, aby se objevila v slabých chvilkách. Je slabostí silných, že takové slabé chvilky dokáží přejít?

Tak zní jedna z mých poznámek v mobilu. Zapsal jsem si ji, protože jsem se ocitl jako pozorovatel v situaci, kdy byly probořeny zdi statečnosti a otrlosti; ztracena maska, jakou se každý z nás chrání před ostatními. Že nikoho nepotřebuje a vše zvládne, a to bezpodmínečně. Kdyby chtěl.

Mladí a neklidní … ona osoba byla mladá. Řekněme 21 let. Hodně na to, aby víc než jen tušila, co během života chce. Ale zároveň ne tak stará, aby se musela bránit konvencím a „slušnosti“. Nebudu chodit kolem horké kaše – směs alkoholu, smutku, nejistoty a strachu nasměřovala onu dívčinu ke klukovi její kamarádky, dost na to, aby se schovala u někoho silnějšího a to i přesto, že jasně překročila meze „kamarádského“ vztahu.

Fascinovala mě ta nutnost potřeby schovat se a nechat ochraňovat.

Ale někdo se takhle nechová. Slabou chvilku přejde.

Přidat komentář

0 Komentáře.

Přidat komentář


Upozornění - Můžete použít tytoHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*